Mézes-mustáros spagetti zöldségekkel és kacsamellel

Mézes-mustáros spagetti zöldségekkel és kacsamellel

Kicsik és nagyok is imádni fogják!

A méz-mustár párosával készülő húsételek nagy népszerűségnek örvendenek minden családban, Tobai Róbert most azt is megmutatja, hogy zöldségeknél, tésztáknál is bevethetjük ezt az ízkombinációt.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg pecsenyekacsamell | só | 1 kávéskanál őrölt római kömény | olaj | 10 dkg sárgarépa | 10 dkg fejes káposzta | 10 dkg cukkini | 1 darab piros kaliforniai paprika | 1 fej vöröshagyma | 5 evőkanál mustár | 2 evőkanál méz | 1 evőkanál szójaszósz | 1 evőkanál tejföl | 50 dkg spagetti

  1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húsos részt sózzuk, római köménnyel megszórjuk, és kevés olajon mindkét oldalát 6-6 percig sütjük.
  2. A szükség szerint megtisztított zöldségeket vékonyan felcsíkozzuk, a vöröshagymát félkarikára vágjuk. Serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, és együtt pirítjuk további 3 percig. Rátesszük a mustárt, a mézet és a szójaszószt is.
  3. Ismét lepirítjuk, majd belekeverjük a tejfölt, felöntjük 1 dl vízzel, összeforraljuk. Beletesszük az előzőleg lobogó, sós vízben kifőzött, leszűrt tésztát, jól összekeverjük. Tálaláskor ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt kacsamellet.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 763 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.