Remekük variálható az alaprecept, ezt most Hernyák Tomi is bebizonyítja!

Nagy rajongói vagyunk a Hasselback-burgonyának, azaz a vékony szeletekben beirdalt „harmonika krumplinak”, ami egytálételként és köretként egyaránt kínálható. Az olajjal megkent krumpli sütés során szétnyílik, akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül puha. 

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb burgonya (egyenként kb. 30 dkg) | olívaolaj | só, bors | 1-2 evőkanál vaj | 20 dkg cheddar sajt | 20 dkg császárszalonna | 3-4 dl tejföl | 1 kis csokor újhagyma vagy snidling

  1. A burgonyát alaposan megmossuk (aki szeretné, meg is hámozhatja), éles késsel 3-4 mm sűrűségben szinte a legaljáig beirdaljuk, de ügyelünk, hogy ne vágjuk át teljesen.
  2. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és 180 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Mikor már kezdenek szétnyílni, rövid időre kivesszük a sütőből. Sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket megkenjük egy kis vajjal.
  3. Egy-egy vékony szelet cheddar sajtot teszünk minden nyílásba, majd visszatesszük 5 percre a sütőbe. Ezalatt serpenyőben, kevés olajon ropogósra pirítjuk a felaprított szalonnát.
  4. A megsült burgonyát tejföllel, a szalonnapörccel és a vágott snidlinggel vagy újhagymaszárral tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 839 KCAL/ADAG

Recept: Hernyák Tomi
Recept: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. lapszámában jelent meg.