Pakora (bundában sült zöldség) zöldfűszeres joghurtszósszal

Pakora (bundában sült zöldség) zöldfűszeres joghurtszósszal

Ropogós, ízes és egészséges – próbáld ki te is kedvenc indiai fogásunkat!

Egyre népszerűbbek nálunk is az ázsiai ízek, a thai, a kínai és a koreai mellett sokan szeretik az indiai éttermekben, kifőzdékben kapható fűszeres, zöldséges fogásokat. Vrábel Kriszta elárulja, hogyan készíthetjük el házilag India egyik legjellegzetesebb ételét!

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg csicseriborsóliszt | 1-1 mokkáskanál kurkuma, őrölt római kömény, őrölt chili | 1 mokkáskanál só | 1 mokkáskanál sütőpor | 60 dkg zöldség vegyesen: burgonya, hagyma, karfiol, cukkini, brokkoli | olaj a sütéshez
A szószhoz: 1,5 dl natúr görög joghurt | 1 csokor friss koriander | 15- 20 levél friss menta | 1 gerezd fokhagyma | 1 lime leve

  1. A csicseriborsólisztet, a fűszereket, a sütőport és a sót tegyük tálba, keverjük össze. Fokozatosan adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy közepesen sűrű palacsintatésztát kapjunk (1-1,5 dl). Tegyük félre 10 percre.
  2. Karikázzuk fel a meghámozott burgonyát, hagymát, cukkinit, a brokkolit szedjük rózsákra. Ha szükséges kevés vízzel hígítsuk a tésztát, majd sütés előtt mártsuk meg benne a zöldségeket. Bő, forró olajban hirtelen süssük készre őket, a felesleges olajat konyhai papírtörlőn itassuk le.
  3. A szószhoz a só kivételével tegyük az összes hozzávalót konyhai aprítógépbe, aprítsuk egészen finomra. Sóval ízesítsük

A hozzávalókat a hipermarketek nagy részében, illetve Ázsia-boltokban, drogériák gasztronómiai részlegén is megvásárolhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 340 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. lapszámában jelent meg.