Tormás céklafőzelék bundás halfalattal

Főzelék „szokatlan” zöldséggel: tormás céklafőzelék bundás halfalattal

Elsőre talán szokatlan párosításnak tűnik, de megéri kipróbálni, nekünk elhiheted!

Zöldborsóból, krumpliból vagy lencséből a legtöbben szoktunk főzeléket készíteni, de vannak olyan alapanyagok, amelyekről nem éppen ez a fajta étel jut eszünkbe. Vrábel Kriszta megmutatja, hogy céklából is lehet isteni főzeléket alkotni!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg cékla | 2 evőkanál 10%-os ecet | 2 evőkanál frissen reszelt torma | 1 darab babérlevél | 1 evőkanál liszt | 2 dl főzőtejszín | só, bors
A feltéthez: 20 dkg burgonya | 3 evőkanál liszt | 2 tojás | 40 dkg tengeri halfilé | olaj a sütéshez

  1. A céklát hámozzuk meg, kockázzuk fel, és annyi sós, ecetes vízben, amennyi ellepi, lefedve főzzük puhára a tormával, babérlevéllel együtt. Habarjuk be a főzeléket a liszttel elkevert tejszínnel. Forraljuk össze.
  2. A feltéthez a hámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, facsarjuk ki, keverjük el a liszttel elegyített tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk. Mártsuk meg a kisebb darabokra vágott, sózott halat a masszában, majd süssük ropogósra bő, forró olajban. Papírtörlőn itassuk le, és kínáljuk a főzelék mellé.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 424 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/01. lapszámában jelent meg.