Vacsora 30 perc alatt: cukkinikrémleves sült almával, camembert-es pirítóssal

Villámvacsora 30 perc alatt: cukkinikrémleves sült almával, camembert-es pirítóssal

Érdemes a hűtő zöldséges rekeszében mindig tartani 1-2 cukkinit, mert sokoldalúan felhasználható, és gyorsan vacsorát alkothatunk belőle.

A hétköznapok legnagyobb dilemmája, hogy mi legyen a vacsora, amit a munkából, edzésről hazaesve is fél óra alatt összedobhatunk. Nagy Tünde szuper tippet mutat arra az esetre, ha lapul otthon egy kis cukkini.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kisebb vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 2 darab (kb. 30 dkg) burgonya | 60 dkg cukkini | 3 darab alma | só, frissen őrölt bors | 1 dl főzőtejszín | 6-8 dkg vaj | 2 közepes vagy 1 hosszú bagett, felszeletelve | 20 dkg camembert

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a felkarikázott cukkinit és az egyik feldarabolt almát.
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a krumplit. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, összemelegítjük.
  3. A maradék almák magházát kiszedjük, felkarikázzuk, a vaj kétharmadán megsütjük őket, kicsit megsózzuk.
  4. A bagettszeleteket megvajazzuk, megpirítjuk, a camembert-t grill fokozaton vagy melegszendvicssütőben rámelegítjük. A levest a sült almával és a pirítóssal kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 655 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/02. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

További villámvacsora-ötleteket keresel? Kattints a linkre, és szemezgess kedvedre a Nők Lapja Konyha legtutibb receptjei közül!