A hétköznapok legnagyobb dilemmája, hogy mi legyen a vacsora, amit a munkából, edzésről hazaesve is fél óra alatt összedobhatunk. Nagy Tünde szuper tippet mutat arra az esetre, ha lapul otthon egy kis cukkini.
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb vöröshagyma | 2 evőkanál olívaolaj | 2 darab (kb. 30 dkg) burgonya | 60 dkg cukkini | 3 darab alma | só, frissen őrölt bors | 1 dl főzőtejszín | 6-8 dkg vaj | 2 közepes vagy 1 hosszú bagett, felszeletelve | 20 dkg camembert
- A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt burgonyát, a felkarikázott cukkinit és az egyik feldarabolt almát.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a krumplit. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, összemelegítjük.
- A maradék almák magházát kiszedjük, felkarikázzuk, a vaj kétharmadán megsütjük őket, kicsit megsózzuk.
- A bagettszeleteket megvajazzuk, megpirítjuk, a camembert-t grill fokozaton vagy melegszendvicssütőben rámelegítjük. A levest a sült almával és a pirítóssal kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 655 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde