Isteni, gyors és egyszerű sütirecept a Nők Lapja Konyha Desszert különszámából.

A kevert tésztás édességek a sietős hétköznapok és a kezdő konyhatündérek nagy barátai, hiszen szinte lehetetlen elrontani őket, mai receptünk pedig alig 20-30 percet vesz igénybe. A Nők Lapja Konyha Desszert különszámából olyan receptet mutatunk, amihez friss, befőtt és mirelit gyümölcsöket, illetve darált olajos magvakat egyaránt használtunk.

Hozzávalók 10-12 szelethez:

2 tojás | 10 dkg cukor | 1,5 dl natúr joghurt | 10 dkg vaj/margarin, olvasztva + a formához | 10 dkg liszt + a formához | fél csomag sütőpor | 10 dkg darált mandula | 5 dkg mandula | csipet só | 20 dkg szeder (friss vagy fagyasztott)
A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín

  1. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel verjük fehéredésig, adjuk hozzá a natúr joghurtot és az olvasztott vajat/margarint. A lisztet vegyítsük el a sütőporral, a darált mandulával és csipet sóval, majd fakanállal forgassuk a tojásos részhez.
  2. Adjuk a tésztához a szedret (ha fagyasztott, akkor kiolvasztva), és az egész mandulaszemeket.
  3. Vajazzuk ki, liszttel szórjunk ki egy alagútformát (kenyérformát), simítsuk bele a tésztát, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Tálalás előtt verjük kemény habbá a tejszínt, majd sima csöves habzsákból díszítsük vele a kihűlt süteményt a képen látható módon.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 304 KCAL/SZELET

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2024/01. lapszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!