Lecsós nokedli pirított szalonnával

Spórolós fogás zöldségkonzervből: lecsós nokedli pirított szalonnával

Akár hó vége van, akár nem, egy kiadós, laktató, de pénztárcakímélő recept mindig jól jöhet.

Pénzt és időt spórolhatunk főzéskor, ha mindig tartunk otthon néhány zöldségkonzervet, amikből pillanatok alatt varázsolhatunk meleg ételt az asztalra. Balázs Barbi pofonegyszerű és szuperfinom fogást ajánl.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt | 1 púpos teáskanál | só | 2 tojás | 15 dkg húsos szalonna | 1 evőkanál napraforgóolaj | 4 dl (1 üveg) kész lecsó

  1. Sűrű nokedlitésztát keverünk a lisztből, sóból, tojásból és annyi vízből, amennyit felvesz (körülbelül 3 dl).
  2. Vizet forralunk, majd forró, de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, rögtön hideg vízbe szedjük, és félretesszük.
  3. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben, a napraforgóolajon melegíteni kezdjük, és kisütjük a zsírját. Kiszedjük a szalonnát a serpenyőből.
  4. A visszamaradt zsíron átforgatjuk a nokedlit, hozzáadjuk a lecsót is, összemelegítjük. Tálaláskor szalonnadarabokkal szórjuk meg az ételt.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 915 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha