Pénzt és időt spórolhatunk főzéskor, ha mindig tartunk otthon néhány zöldségkonzervet, amikből pillanatok alatt varázsolhatunk meleg ételt az asztalra. Balázs Barbi pofonegyszerű és szuperfinom fogást ajánl.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg liszt | 1 púpos teáskanál | só | 2 tojás | 15 dkg húsos szalonna | 1 evőkanál napraforgóolaj | 4 dl (1 üveg) kész lecsó
- Sűrű nokedlitésztát keverünk a lisztből, sóból, tojásból és annyi vízből, amennyit felvesz (körülbelül 3 dl).
- Vizet forralunk, majd forró, de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, rögtön hideg vízbe szedjük, és félretesszük.
- A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben, a napraforgóolajon melegíteni kezdjük, és kisütjük a zsírját. Kiszedjük a szalonnát a serpenyőből.
- A visszamaradt zsíron átforgatjuk a nokedlit, hozzáadjuk a lecsót is, összemelegítjük. Tálaláskor szalonnadarabokkal szórjuk meg az ételt.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 915 KCAL/ADAG
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes