Tavaszi életmódváltásba kezdtél, esetleg orvosi előírásra laktóz- vagy gluténmentes étrendet követsz? Semmi gond, Desszert különszámunkban Vrábel Kriszta megmutatja, hogy így is ehetsz isteni desszerteket a kert és a kamra kincseiből!
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 dl natúr görög joghurt | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 4 evőkanál eritit (helyettesíthető nyírfacukorral) | 4 darab őszibarack vagy nektarin (befőtt is lehet) | 5 dkg hántolt pisztácia
- A joghurtot forgassuk össze el a citrom reszelt héjával és az eritrittel, addig keverjük, amíg elolvad benne. Fagylaltgépben keverjük krémesre.
- Ha nem azonnal fogyasztjuk, és a mélyhűtőben tartjuk, fogyasztás előtt hagyjuk állni szobahőmérsékleten kb. 10 percet.
- A kettévágott, magozott barackok mindkét oldalát grillezzük meg kerti grillen, kontaktgrillben vagy kevés olajjal kent rácsos serpenyőben. Szedjük tányérokra, adagoljunk rájuk 1-1 gombóc fagylaltot, és szórjuk meg a durvára vágott pisztáciával.
Tipp: Ha nincs fagylaltgéped, tedd az ízesített joghurtot a mélyhűtőbe, és kb. 30 percenként alaposan keverd át botmixerrel! Így nem egy tömbbe fagy össze, hanem krémes marad. Kb. 4 óra, amíg elkészül.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA 205 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta