A gyümölcsökkel dúsított piskóták, kevert és omlós tészták nem csak ínycsiklandóan finomak, de általában gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Urbán Gábor alábbi süteményét kezdőknek bátran is ajánljuk!
Hozzávalók egy 22-24 cm átmérőjű formához:
20 dkg puha vaj/margarin | 20 dkg nyírfacukor | 2 tojás | 10 dkg natúr joghurt | 23 dkg liszt | 1 citrom reszelt héja | fél csomag sütőpor | 30 dkg felezett barack (befőtt)
- A puha vajat/margarint habosra keverjük a nyírfacukorral, egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a joghurtot, végül a citromhéjjal és sütőporral elkevert lisztet.
- A kivajazott, lisztezett piteformába töltjük, körben elhelyezzük benne a felezett barackokat, és a 160 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A receptet a Nyírfacukor Kft. támogatta.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 35-40 PERC
KALÓRIA 3042 KCAL/EGÉSZ ADAG
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes