Amikor megvesszük az air fryer készüléket, általában tanácstalanok vagyunk, mit és hogyan süssünk benne – ebben próbálunk segíteni a Nők Lapja Konyha legújabb rovatában. Először arra mutatunk recepteket, hogyan érdemes elkészíteni a nagy klasszikusokat a sült krumplitól a rántott csirkén át a bundás kenyérig.
A magazinban található saslik receptjét most online is megosztjuk:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg darált sertés-, marhahús vegyesen | 1 teáskanál pirospaprika | 1 teáskanál fokhagymagranulátum | só, frissen őrölt bors | 1 kis csokor petrezselyem | 1 teáskanál szárított oregánó | napraforgóolaj | 1-1 darab piros, sárga, zöld kaliforniai paprika | 2 fej lila hagyma | 20 dkg cukkini
- Szedjük a darált húst keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, a finomra vágott petrezselymet, sóval, borssal ízesítsük. Dolgozzuk alaposan össze a masszát, pihentessük legalább 20 percet, majd formázzunk belőle olajos kézzel diónyi gömböket.
- A szükség szerint megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, majd húzzuk felváltva a nyársra a húsgolyókkal.
- A sütőpapírral bélelt forrólevegős fritőzt 175 ºC-on melegítsük 2-3 percet, tegyük bele a nyársakat, és 20 perc alatt süssük készre, félidőben egyszer fordítsuk meg.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 379 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta