lila hagymás, paprikás, cukkinis, húsgombócos saslik

Így süssünk az air fryerrel: lila hagymás, paprikás, cukkinis, húsgombócos saslik

Az air fryer (forrólevegős fritőz) elképesztő népszerűségre tett szert az elmúlt években, aki megtapasztalja, milyen sokrétűen lehet használni, már csak azon fog sóhajtozni, miért nem szerezte be előbb.

Amikor megvesszük az air fryer készüléket, általában tanácstalanok vagyunk, mit és hogyan süssünk benne – ebben próbálunk segíteni a Nők Lapja Konyha legújabb rovatában. Először arra mutatunk recepteket, hogyan érdemes elkészíteni a nagy klasszikusokat a sült krumplitól a rántott csirkén át a bundás kenyérig.

A magazinban található saslik receptjét most online is megosztjuk:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg darált sertés-, marhahús vegyesen | 1 teáskanál pirospaprika | 1 teáskanál fokhagymagranulátum | só, frissen őrölt bors | 1 kis csokor petrezselyem | 1 teáskanál szárított oregánó | napraforgóolaj | 1-1 darab piros, sárga, zöld kaliforniai paprika | 2 fej lila hagyma | 20 dkg cukkini

  1. Szedjük a darált húst keverőtálba, adjuk hozzá a fűszereket, a finomra vágott petrezselymet, sóval, borssal ízesítsük. Dolgozzuk alaposan össze a masszát, pihentessük legalább 20 percet, majd formázzunk belőle olajos kézzel diónyi gömböket.
  2. A szükség szerint megtisztított zöldségeket daraboljuk fel, majd húzzuk felváltva a nyársra a húsgolyókkal.
  3. A sütőpapírral bélelt forrólevegős fritőzt 175 ºC-on melegítsük 2-3 percet, tegyük bele a nyársakat, és 20 perc alatt süssük készre, félidőben egyszer fordítsuk meg.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 20 PERC
KALÓRIA 379 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha