Az epres finomságoknak lehetetlen ellenállni, ezért inkább azt tanácsoljuk a bikinidiétát tartóknak, hogy mozogjanak kicsivel többet, de semmiképpen se mondjanak le Urbán Gábor mennyei epres süteményéről!
Hozzávalók 10-12 szelethez:
A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | 1 teáskanál sütőpor | 7,5 dkg liszt
A töltelékhez: 3 dl natúr joghurt | 7,5 dkg porcukor + a díszítéshez | 1 (kezeletlen) citrom | 1 (kezeletlen) lime | 4 dl hideg habtejszín | 1 dl hideg víz | kb. 2 teáskanál (2 dkg) zselatin | 25 dkg friss eper + a díszítéshez
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral fedett sütőlemezre egy kb. 20×30 cm-es lapot kenünk a masszából, majd 170 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt. Ne süssük túl, mert ha kiszárad, nem lehet szépen tekerni, törni fog.
- Az alagútformát (kenyérformát) kibéleljük átlátszó fóliával, belehajtjuk a piskótalapot. A felesleges részt levágjuk, félretesszük, ez lesz az alagút talpa.
- A töltelékhez simára keverjük a joghurtot, a porcukrot, a citrom és a lime levét, reszelt héját, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt, végül a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban forróra melegített zselatint.
- A krém felét a piskótával bélelt formába töltjük. A kicsumázott eperszemeket sorban egymás mellé a krém közepére helyezzük a csúcsukkal lefelé, majd ráöntjük a maradék krémet. Befedjük a félretett piskótával, hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tálaláskor kiborítjuk, porcukorral szórjuk, friss eperrel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 6-8 PERC
KALÓRIA 223 KCAL/SZELET
Fotó: Acsai Miklós