Megjelent a Nők Lapja Konyha Kölyökkonyha különszáma!

A te gyermeked is hadilábon áll a zöldségekkel? Lelkesedik a bolognaiért, a hamburgerért, de nem hajlandó cukkinit, répát, káposztát, édesburgonyát vagy éppen hagymát enni? Semmi gond, nyugodtan készítsd a kedvenceit, hiszen Vrábel Kriszta isteni kiflijében remekül el tudod bújtatni a finomra reszelt zöldségeket, észre sem veszi majd, és jóízűen belapátolja az egészet.

Hozzávalók 24 kis darabhoz:

A tésztához: 2 dkg friss élesztő | 2 dl langyos tej | 1 teáskanál só | 35 dkg liszt + a nyújtáshoz | 1 tojás + 1 tojás a kenéshez | 1 evőkanál natúr joghurt (vagy tejföl) | 5 dkg vaj
A töltelékhez: 10 dkg lágy füstölt kolbász | 20 dkg zöldség vegyesen, finomra reszelve (pl. sárgarépa, cukkini, káposzta)

  1. A tésztához a morzsolt élesztőt futtassuk fel a langyos tejben. A sóval elegyített lisztet keverjük el 1 tojással, a joghurttal, az élesztős tejjel, az olvasztott vajjal. Gyúrjuk össze a tésztát, dagasszuk ki, és hagyjuk a duplájára kelni.
  2. A töltelékhez dolgozzuk össze a lágy kolbászhúst a tisztított, finomra reszelt zöldségekkel.
  3. A megkelt tésztát osszuk három egyenlő részre, és lisztezett felületen nyújtsuk ki fél cm vékony körökre. Vágjuk a köröket nyolc cikkelyre, mindegyik cikkely külső, szélesebb részére helyezzünk 1-1 kávéskanál kolbászkrémet, majd tekerjük fel a kis kifliket a töltelék felől indulva.
  4. Tegyük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert, sózott tojással, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 98 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Kölyökkonyha különszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

Kölyökkonyha