Használjuk ki az eperszezont, és együnk minél többet a hónap kedvenc gyümölcséből!

Ki mondana nemet egy ellenállhatatlan desszertre, ami ráadásul friss, hazai eperből készült? Használjuk ki a szezont, és süssük meg Urbán Gábor isteni édességét!

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához: 15 dkg vaj/margarin | 15 dkg porcukor | 3 tojás | fél csomag sütőpor | 20 dkg liszt | 10 dkg tisztított eper
A krémhez: 20 dkg eper + a díszítéshez | 1,5 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 15 dkg vaj/margarin

  1. A tésztához a puha vajat/margarint kihabosítjuk a porcukorral, egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a kicsire kockázott epret.
  2. A muffintepsi mélyedéseit kibéleljük kapszlival, megtöltjük a tésztával a mélyedések háromnegyedéig. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  3. A krémhez az epret megtisztítjuk, felkockázzuk, forralóedénybe tesszük 1 dl vízzel. Hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig forraljuk. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk, és besűrítjük a fél dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Amikor kihűlt, robotgéppel kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal.
  4. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, rózsát nyomunk a muffinok tetejére, végül eperkockákkal megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 369 KCAL/DARAB

Fotó: Acsai Miklós

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha