Mennyei répatorta a 160 grammos diéta jegyében.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Ezt nem egyszerű feladat betartani úgy, hogy az étrendünk finom és változatos is legyen, a Nők Lapja Konyhában azonban számtalan olyan ötletes receptet találsz, ami bikiniszezon előtt is jól jöhet!

Íme, az egyik kedvencünk, amivel bomba formába hozhatjuk magunkat nyárra!

Hozzávalók 12 szelethez:

3 tojás | 10 dkg nyírfacukor vagy eritrit | 1 dl tej | 1 dl étolaj | fél csomag sütőpor | csipet só | 15 dkg liszt + a formához | 15 dkg sárgarépa (tisztított mennyiség) | 15 dkg cukkini | 1 (kezeletlen) citrom | 5 dkg durvára vágott mandula | 1 kis csokor bazsalikom | vaj a formához

  1. Az egész tojásokat verjük habosra a nyírfacukorral/eritrittel, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat. Adjuk hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet, a tisztított, reszelt sárgarépát és a lereszelt, kinyomkodott cukkinit.
  2. Keverjük alaposan össze a tésztát, majd dolgozzuk bele a durvára vágott mandulát, a citrom reszelt héját és a kifacsart citromlevet. Keverjük bele az aprított bazsalikomot is.
  3. Simítsuk a tésztát kivajazott, lisztezett, 20-22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, majd süssük készre 180 ºC-ra előmelegített sütőben kb. 55 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

Egy szelet szénhidráttartalma: 10,3 gramm

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 55 PERC
KALÓRIA 213 KCAL/SZELET

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/05. lapszámában jelent meg.