Reggelizzetek úgy, mint a királyok!

A gyerekek többsége nem éppen világbajnok a reggelizésben, sokukat elég nehéz rávenni arra, hogy reggelente annyit egyenek, amivel tényleg jóllaknak a következő órákra. Kölyökkonyha különszámunkban Nagy Tünde hosszú évek tapasztalata alapján ajánl 10 olyan fogást, amiket még a válogatós csemeték is biztosan elfogyasztanak felkelés után.

Mutatjuk az egyik kedvencünket, amiért tuti, hogy a család idősebb tagjai is hálásak lesznek!

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

A tésztához: 1 tojás | 2 dl tej | 5 dkg vaj, olvasztva + a sütéshez | 20 dkg liszt | 1 teáskanál sütőpor | 3 evőkanál cukor
Az öntethez: 30 dkg friss vagy fagyasztott vegyes gyümölcs | 3 evőkanál cukor | 1 teáskanál étkezési keményítő

  1. A tésztához az egész tojást a tejjel és az olvasztott vajjal összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a cukrot, simára keverjük.
  2. A serpenyőt vajjal kikenjük, és fél evőkanálnyi mennyiségeket kisütünk belőle, oldalanként fél-fél perc alatt. (Süthetünk nagyobb átmérőjű palacsintákat is, akkor egyszerre kb. fél merőkanálnyi adagokat tegyünk a serpenyőbe.)
  3. Az öntethez a gyümölcsöket a cukorral felforraljuk. A keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, majd hozzáadunk 1-2 evőkanál meleg szószt, utána visszaöntjük, és az egészet sűrűre főzzük. A palacsintatallérokat a gyümölcsöntettel kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 327 KCAL/ADAG

Fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Kölyökkonyha különszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

Kölyökkonyha