Nincs az a csemete, aki ne enné meg szívesebben a zöldségeket és gyümölcsöket, ha valamilyen figurát formáznak – május utolsó vasárnapján, gyereknapon szánjunk egy kis időt erre, és tálaljuk fel nekik a kedvenc állataikra hasonlító finomságokat!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 1 gerezd fokhagyma | 50 dkg csirkemellfilé | só, frissen őrölt bors | 1 dl szójaszósz | 3 evőkanál mustár | 2 evőkanál méz | 1 evőkanál liszt | 3-4 evőkanál szezámmag | 25 dkg jázminrizs | 1-2 szál sárgarépa | néhány szál snidling
- A vöröshagymát finomra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát, rádobjuk a kicsire felkockázott csirkét, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal, hozzáadjuk a mustárt és a mézet, összefőzzük kb. 5 perc alatt.
- A lisztet rászitáljuk, kevergetve besűrítjük vele a szószt, végül a szezámmaggal megszórjuk.
- A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, ha szükséges, leszűrjük, majd nyuszit formázunk belőle a nyitóképen látható módon, sárgarépával és snidlinggel dekoráljuk, így kínáljuk a csirkeraguval.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 569 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde