gyereknap, mézes-mustáros csirkeragu jázminrizzsel

Állati jó gyereknapi finomság: mézes-mustáros csirkeragu jázminrizzsel

Gyereknapon szánjunk egy kis időt a játékosságra is!

Nincs az a csemete, aki ne enné meg szívesebben a zöldségeket és gyümölcsöket, ha valamilyen figurát formáznak – május utolsó vasárnapján, gyereknapon szánjunk egy kis időt erre, és tálaljuk fel nekik a kedvenc állataikra hasonlító finomságokat!

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj |  1 gerezd fokhagyma |  50 dkg csirkemellfilé |  só, frissen őrölt bors |  1 dl szójaszósz |  3 evőkanál mustár |  2 evőkanál méz |  1 evőkanál liszt |  3-4 evőkanál szezámmag |  25 dkg jázminrizs |  1-2 szál sárgarépa |  néhány szál snidling

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, az olajon megpároljuk. Hozzáreszeljük a fokhagymát, rádobjuk a kicsire felkockázott csirkét, óvatosan sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal, hozzáadjuk a mustárt és a mézet, összefőzzük kb. 5 perc alatt.
  2. A lisztet rászitáljuk, kevergetve besűrítjük vele a szószt, végül a szezámmaggal megszórjuk.
  3. A rizst dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük, ha szükséges, leszűrjük, majd nyuszit formázunk belőle a nyitóképen látható módon, sárgarépával és snidlinggel dekoráljuk, így kínáljuk a csirkeraguval.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 569 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha