Meggy, málna, cseresznye és ribizli – a kedvenc piros gyümölcseink, ha desszertekről van szó. Urbán Gábor most málnából kreált mennyei süteményt, amit feltétlenül érdemes kipróbálni a nyári hétvégéken!
Hozzávalók 14-16 szelethez:
A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | 10 dkg darált mák | fél csomag sütőpor | 12 dkg liszt
A krémhez: 30 dkg málna | 2 dl víz | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 2 dl hideg habtejszín
A díszítéshez: 2-3 evőkanál darált mák | friss málna
- A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk a cukorral, majd beletesszük a sárgáját, végül beleforgatjuk a mákkal és sütőporral elkevert lisztet.
- A masszából sütőpapírral fedett tepsire 2 darab, 20×30 cm-es vékony lapot kenünk, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük laponként 8-10 perc alatt.
- A krémhez összeforraljuk a málnát 1 dl vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és forrástól számítva kb. 1 percig gyöngyöztetjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd ismét felforraljuk, és besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. A krém kétharmadával még melegen összetöltjük a piskótalapokat.
- Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, ha kihűlt, a maradék pudinghoz keverjük a habbá vert tejszínt, és az összetöltött lapok tetejére kenjük. Darált mákkal és málnaszemekkel díszítjük, felszeletelve kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 2×8-10 PERC
KALÓRIA 211 KCAL/SZELET
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes