Készítsd el otthon te is Murányi Anita cukrász ötletes címlapreceptjét Kölyökkonyha különszámunkból!

Megfigyelted már, hogy ami pálcikára van húzva, az valamiért még izgalmasabb a kicsik számára? Éppen ezért a születésnapi zsúrok favoritja lehet az alábbi sütinyalóka, amit meleg szívvel ajánlunk Kölyökkonyha különszámunkból. 

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | fél csomag sütőpor | 7,5 dkg liszt
A krémhez: 4 dl habtejszín | 15 dkg cukor | 7,5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 20 dkg vaj/margarin
A díszítéshez: 10 dkg színes szórócukor vagy tortadara

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát egy kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ne süssük túl, mert akkor feltekeréskor eltörhet). Pár perc hűlés után, de még melegen feltekerjük, így hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve a kakaóporral besűrítjük. Még melegen hozzákeverjük a vaj/ margarin egyharmad részét, hagyjuk kihűlni a hűtőben. (Ha nagyon megkeményedik, hagyjuk szobahőmérsékleten engedni 20-30 percet.) A maradék puha vajjal/margarinnal kihabosítjuk.
  4. A kihűlt piskótát letekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük a krém kétharmadával, majd szorosan feltekerjük.
  5. A maradék krémet a külsejére kenjük, a roládot sütőpapírra szórt színes cukorba/darába forgatjuk, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre dermedni. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük, pálcikákra szúrjuk.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 310 KCAL/DARAB

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Kölyökkonyha különszámában jelent meg. 
A magazint keresd az újságárusoknál!

Kölyökkonyha