Terei-Vigh Krisztina receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.

Imádod a bolognai spagettit, de a bikinidiéta nem engedi a kalóriadús tésztát? Próbáld ki a külföldön már nagy népszerűségnek örvendő, zöldségekből készített „tésztákat”, amelyekhez feltétet készíteni is gyerekjáték!

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg darált csirkehús | 2 gerezd fokhagyma | só | 2-3 evőkanál olaj | 4 dl főzőtejszín | 30 dkg leveles spenót | 1 kg édesburgonya

  1. A darált húst összekeverjük 1 gerezd reszelt fokhagymával és kevés sóval. Diónyi golyókat formázunk a masszából, és kevés olajon, serpenyőben átsütjük minden oldalukon 10 perc alatt. Hozzáadjuk a tejszínt, a maradék reszelt fokhagymát, megsózzuk. Lefedve főzzük 10 percig.
  2. A spenót szárait eltávolítjuk, a leveleket megmossuk, lecsepegtetjük. A tejszínes szószba keverjük, és fedő alatt pároljuk néhány percig.
  3. Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszában vékonyan (kb. 3 mm) felszeleteljük, majd a szeleteket szintén 3 mm széles csíkokra vágjuk. (Dolgozhatunk spirálozóval is.)
  4. Forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A húsgolyós mártással tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 693 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!Nők Lapja Példakép Díj