Nyáron nem csak zöldségekkel, hanem gyümölcsökkel is érdemes kombinálni a különféle húsokat.

A Nők Lapja Konyha júniusi számában Hernyák Tomi most azt mutatja meg, milyen szárnyasételeket készít a birtokon termett gyümölcsökből. Íme, a kedvencünk!

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél (kb. 80 dkg csirkemellfilé) | 1 közepes fej vöröshagyma | kevés olaj | 20 dkg őszibarack/nektarin, szeletelve
A marinádhoz: 20 dkg őszibarack vagy nektarin, pürésítve | 1 evőkanál olívaolaj | 1 evőkanál szójaszósz | 2 teáskanál fehérborecet | 1 teáskanál dijoni mustár | 1 gerezd reszelt fokhagyma | nagy csipet őrölt tarka bors | só

  1. A marinád hozzávalóit keverőtálba öntjük, majd a fél csirkemelleket is beletesszük. Lefedjük, és hűtőbe tesszük minimum 1 órára, de akár egész éjszakára is.
  2. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe helyezzük. A húsokat a marináddal együtt eloszlatjuk rajta, majd a frissen vágott barackszeleteket a tetejükre tesszük.
  3. A 200 ºC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kínálhatunk mellé salátát, főtt rizst vagy akár burgonyapürét is.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 335 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Filep Kata

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.Nők Lapja Konyha