Urbán Gábor jégkrémszendvicsét kicsik és nagyok is imádni fogják!

Kicsit unod már a sima fagyit, és valami izgalmasabb jeges desszerttel rukkolnál elő a hétvégi kerti partin? Készítsd el az alábbi jégkrémszendvicset, garantáljuk, hogy kicsik és nagyok is rajongani fognak érte!

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

A piskótához: 6 tojás | 12 dkg cukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | fél csomag sütőpor | 13 dkg liszt
A málnafagylalthoz: 40 dkg málna | 2 dl víz | 14 dkg cukor

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá a cukorral, majd beletesszük a tojássárgáját, végül hozzáforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet is.
  2. A masszából két darab, kb. 30×30 cm-es lapot kenünk sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 6-8 perc alatt (darabonként). Kihűtjük.
  3. A málnafagylalt hozzávalóit kis lábosba tesszük, és kb. 80 fokosra melegítjük, de ügyelünk rá, hogy ne forrjon fel. (Akkor már lekvárosodni fog a gyümölcs.) Botmixerrel lepürésítjük, lehűtjük, majd fagylaltgépben elkészítjük.
  4. A két piskótalapot összetöltjük a fagylalttal. Néhány órára mélyhűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott sima élű késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + HŰTÉS ÉS FAGYASZTÁS
SÜTÉS 2×6-8 PERC
KALÓRIA 186 KCAL/DARAB

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.