Pestós csirkemelltekercs krumpli-paradicsom lasagne-val

Pestós csirkemelltekercs krumpli-paradicsom „lasagne”-val

Egyszerű és gyors: csak beszórjuk a tepsibe, a sütő pedig dolgozik helyettünk.

Nyáron senkinek sincs kedve a konyhában aszalódni, mikor ezer jobb program várja odakint. Enni viszont kell, ezért Nagy Tünde olyan húsos-zöldséges fogást mutat, amit egyszerűen beszórunk a tepsibe, betolunk a sütőbe, és már csak tálalni kell!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkemellfilé | 3 evőkanál pesto | 5 dkg olajban eltett aszalt paradicsom | 8 dkg zsíros sajt (cheddar, gouda, edami) | 1,2 kg újkrumpli | 6 darab paradicsom | 2 evőkanál olívaolaj | só, frissen őrölt bors

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az egyik oldalát megkenjük a pestóval, aszalt paradicsomot és sajtszeleteket fektetünk rá, feltekerjük. Kívülről is megkenjük a pestóval.
  2. Az alaposan megsikált újkrumplit és a paradicsomot vékonyra karikázzuk, kerámiatálba lefektetünk egy réteg krumplit, egy réteg paradicsomot, majd ismét krumpli-paradicsom következik, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Olajjal meglocsoljuk, finoman megsózzuk.
  3. Ráültetjük a hústekercseket úgy, hogy a tekercs alja kerüljön a zöldségekre, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 45 perc alatt.

Házi pestót is készíthetünk: 1 dl olívaolajat leturmixolunk 1 csokor bazsalikom leveleivel, 2 evőkanál fenyőmaggal, 2 evőkanál reszelt parmezánnal, sóval és borssal.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 522 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/06. lapszámában jelent meg.