Villámgyors húsragu nyári zöldségekkel.

A piac és a kert tele van friss zöldségekkel, mégis tanácstalan vagy, hogy mit főzz ebédre, ráadásul a nagy meleg miatt nincs kedved sokat állni a konyhában? Készítsd el Tobai Róbert hamar összedobható finomságát kacsamellből és szezonális zöldségekből!

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg zöldbab (ceruzabab) | 30 dkg burgonya | 2 fej vöröshagyma | olaj | 60 dkg pecsenyekacsamell, bőr nélkül | só, bors | 3 gerezd fokhagyma | 1 kávéskanál morzsolt borsikafű | 2 dl főzőtejszín

  1. A zöldbabot sós vízben pár perc alatt leforrázzuk, lecsepegtetjük. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, felkockázzuk.
  2. A tisztított vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott kacsahúst, és együtt pirítjuk, míg elveszti nyers színét. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a borsikafüvet.
  3. Ezután a zöldbabot és a felkockázott burgonyát is beletesszük, és együtt pirítjuk 3-4 percig. Végül felöntjük tejszínnel, összeforraljuk pár perc alatt, majd tálaljuk. Tálaláskor a ragut megszórhatjuk aprított petrezselyemmel.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
KALÓRIA 524 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.