Töltsük fel a kamrapolcot!

Bár idén igencsak előre jár a természet, és minden zöldség-gyümölcs kicsit előbb érik, érdemes lépést tartani vele, és lekvár, kompót, szörp vagy éppen savanyúság formájában eltenni a kincseit a hidegebb hónapokra.

Nagy Tünde remek receptet mutat lekvárra – ha esetleg a gyümölcs szezonja után jut eszünkbe, hogy be kéne főzni, semmi pánik, fagyasztott alapanyagból is ugyanolyan finom lesz!

Hozzávalók 5 db 2 dl-es üveghez:

50 dkg kristálycukor | 30 dkg áfonya | 1 kg sárgabarack (magozott mennyiség) | 1 csomag 3:1 arányú lekvárzselésítő

  1. A gyümölcsöket megmossuk, a barackot kimagozzuk, és mindkettőt leturmixoljuk.
  2. A cukrot világos aljú edényben kevergetve világosra karamellizáljuk. Hozzáadjuk a zselésítővel elkevert gyümölcsöket, felforraljuk. Forrás után 15 percig főzzük.
  3. Szükség szerint lehabozzuk, sterilizált üvegekbe töltjük, lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 15 percre, majd visszafordítjuk, és sötét, hűvös helyen tároljuk.

Tipp:

elkészíthetjük ugyanennyi őszibarackból is!

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 519 KCAL/ÜVEG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.