Túl meleg van a konyhában álldogáláshoz, mégis vágysz valami finom süteményre? Urbán Gábor olyan desszertet ajánl, ami legfeljebb 45 perc alatt összeállítható, és utána már csak hűteni kell.
Hozzávalók 16 szelethez:
20 dkg babapiskóta | 10 dkg fehér csokoládé | 4 tojássárgája | 8 dkg cukor | 4 dl hideg habtejszín, felverve | 1 teáskanál zselatin | 5 dkg málna | 5 dkg ribizli | 5 dkg áfonya | 5 dkg szeder | 10 dkg friss gyümölcs a díszítéshez
- Egy kb. 22 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd az oldalát félbevágott, az alját pedig egész babapiskótákkal szorosan kirakjuk.
- A krémhez a fehér csokoládét gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, félretesszük. A tojássárgájákat a cukorral gőz fölött csípősre melegítjük (ha bedugjuk az ujjunkat, csíp), majd kihűlésig habbá verjük.
- Az így kapott habhoz hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét, végül a fél dl hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban felmelegített zselatint.
- A torta összeállításánál egy kis krémet öntünk az előkészített tortaformába, majd rárétegezzük a málnát, ribizlit, áfonyát és szedret, végül befedjük a maradék krémmel. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni, tálalás előtt friss gyümölccsel díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 203 KCAL/SZELET
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes