Süssünk a nyári kert kincseiből!

Használjuk ki a friss gyümölcsök szezonjának végét, és készítsünk belőlük isteni süteményeket! Urbán Gábor most egy őszibarackos édességet ajánl, mutatjuk is hozzá a receptet!  

Hozzávalók 14-16 szelethez:

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | 6 dkg darált mák | fél csomag sütőpor | 6 dkg liszt
A krémhez: 7 dl őszibaracklé (50%-os) | 10-15 dkg cukor (a baracklé édességétől függően) | 2 csomag vaníliás pudingpor | 5-6 nagyobb hámozott őszibarack, félbevágva (befőttből is elkészíthető) | 3 dl hideg habtejszín | 1 dkg zselatin

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a darált mákkal és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Amikor kihűlt, a tepsit kibéleljük friss sütőpapírral úgy, hogy felérjen a pereméig, és visszatesszük bele a piskótalapot.
  4. A krémhez 5 dl baracklevet felforralunk a cukorral, majd besűrítjük a maradék 2 dl baracklében elkevert vaníliás pudingporral. A puding kétharmadát még melegen az előkészített piskótalapra kenjük, kirakjuk a felezett barackokkal, hagyjuk kihűlni.
  5. A maradék kihűlt barackpudingot alaposan átkeverjük, hogy ne legyen csomós, hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, végül a fél hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban forróra melegített zselatint is belekeverjük.
  6. A krémet óvatosan a barackokra öntjük, egyenletesen elkenjük. Néhány órára hűtőbe tesszük dermedni, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 212 KCAL/SZELET

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/08. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.