A Nők Lapja Konyhában minden hónapban felteszünk egy kérdést, amire állandó szerzőink egy-egy recepttel válaszolnak. Augusztusi számunkban most azt kérdeztük tőlük, ha végre szezonja van a csöves kukoricának, mit főznek belőle.
Az egyik receptet most online is megosztjuk – mutatjuk, mit válaszolt Nagy Tünde!
„Nálunk a kukorica minden formája nagy kedvenc, és bár sokat használok mirelit és konzerv verziókat is, a főtt csöves kukoricáról levágott szemeknek szerintem utánozhatatlan íze van. Ha hagynak belőle a gyerekek, szívesen kombinálom tésztával. Az alábbi fogás pillanatok alatt összedobható, és mivel meglehetősen laktató, igazi telitalálat egy strandolással töltött nap után.”
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg szeletelt bacon | 2 evőkanál olívaolaj | 1 csokor újhagyma | 8-10 dkg füstölt kolbász | só, frissen őrölt bors | 50 dkg csirkecombfilé | 1 teáskanál majoránna | 2 teáskanál bazsalikom | 2 gerezd fokhagyma | 2 darab főtt csöves kukorica | 2 dl főzőtejszín | 50 dkg farfalle (masnitészta)
- A vékonyan felcsíkozott bacon zsírját serpenyőben kisütjük, kiszedjük, félretesszük.
- A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz adjuk az olívaolajat, rászórjuk a felkarikázott újhagymát, a vékonyan felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkét, sózzuk, borsozzuk, körbepirítjuk, majd majoránnával, bazsalikommal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
- A főtt kukoricát a csőről levagdossuk, a csirkéhez keverjük, a tejszínnel felöntjük, 10-15 perc alatt összefőzzük.
- Közben a farfallét lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a raguval összekeverve kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
Recept és fotó: Nagy Tünde