Jól tudjuk, hogy a kész kenyeret-felvágottat-nassolnivalót sokkal könnyebb megvenni a napi rohanásban, de érdemes azért néha otthon készíteni a gyerekek tízóraiját–uzsonnáját, hiszen nem csak sokkal finomabb, de egészségesebb is.
Hozzávalók 8 darabhoz:
25 dkg túró | 25 dkg liszt + a formázáshoz | 2 tojás | 2 evőkanál barna nádcukor | csipet só | 2 teáskanál sütőpor | 1 evőkanál tejföl | 3 evőkanál tej | jégcukor a tetejére
- A túrót robotgéppel összedolgozzuk a liszttel, tojásokkal, cukorral, sóval, sütőporral és a tejföllel. A tésztát 8 egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen zsemlévé formázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, a tetejét megkenjük tejjel, jégcukorral megszórjuk. 180 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 30 perc alatt. Lekvárral, vajjal vagy magában fogyasztjuk
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 206 KCAL/DARAB
Recept és fotó: Nagy Tünde