Baconos, sajtos, tésztás frittataszelet

Mit tegyünk az uzsonnásdobozba? Baconos, sajtos, tésztás frittataszelet

Nincs ötleted, hogy mit tegyél az uzsonnásdobozba? Segítünk!

Becsengettek a suliban – ilyenkor minden szülő nagy dilemmája, hogy a szokott sonkás vagy szalámis
szendvicsen és müzliszeleten kívül mit is tegyen a gyerek(ek) uzsonnásdobozába. Ha te is kifogytál az ötletekből, Vrábel Kriszta receptjével biztos nagy sikert aratsz majd!

Hozzávalók 6-8 szelethez:

15 dkg penne (tollhegytészta) | 10 dkg (apróra) kockázott bacon | 5 tojás | 1 dl főzőtejszín | 10 dkg reszelt félkemény sajt (pl. edami, trappista, gouda) | só, frissen őrölt bors | 10 dkg aszalt paradicsom | 1 kis csokor bazsalikom

  1. A sütőt melegítsük 220 ºC-ra. A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, majd szűrjük le. Közben a kockázott bacont serpenyőben süssük ropogósra.
  2. Az enyhén felvert tojásokat keverjük el a tejszínnel és a reszelt sajttal. Enyhén sózzuk (a bacon is sós), bőven borsozzuk, keverjük hozzá a sült bacont, a felcsíkozott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot.
  3. Keverjük el a sajtos keveréket a leszűrt tésztával, majd az egészet szedjük (szilikonos), kb. 20 cm átmérőjű (nem kapcsos!) tortaformába. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, vágjuk szeletekre.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 243 KCAL/SZELET

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.