Becsengettek a suliban – ilyenkor minden szülő nagy dilemmája, hogy a szokott sonkás vagy szalámis
szendvicsen és müzliszeleten kívül mit is tegyen a gyerek(ek) uzsonnásdobozába. Ha te is kifogytál az ötletekből, Vrábel Kriszta receptjével biztos nagy sikert aratsz majd!
Hozzávalók 6-8 szelethez:
15 dkg penne (tollhegytészta) | 10 dkg (apróra) kockázott bacon | 5 tojás | 1 dl főzőtejszín | 10 dkg reszelt félkemény sajt (pl. edami, trappista, gouda) | só, frissen őrölt bors | 10 dkg aszalt paradicsom | 1 kis csokor bazsalikom
- A sütőt melegítsük 220 ºC-ra. A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben, majd szűrjük le. Közben a kockázott bacont serpenyőben süssük ropogósra.
- Az enyhén felvert tojásokat keverjük el a tejszínnel és a reszelt sajttal. Enyhén sózzuk (a bacon is sós), bőven borsozzuk, keverjük hozzá a sült bacont, a felcsíkozott aszalt paradicsomot és aprított bazsalikomot.
- Keverjük el a sajtos keveréket a leszűrt tésztával, majd az egészet szedjük (szilikonos), kb. 20 cm átmérőjű (nem kapcsos!) tortaformába. Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt, vágjuk szeletekre.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 243 KCAL/SZELET
Recept és fotó: Vrábel Kriszta