Ropogós malackaraj citrusokkal, burgonyával sütve

Ropogós malackaraj citrusokkal, burgonyával sütve

Ropogjon a bőr!

Aki szereti a különféle húsok frissen megsült, istenien ropogós bőrét, rajongani fog Tobai Róbert alábbi fogásáért!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg bőrös malackaraj | 2 evőkanál mustár | 3 gerezd fokhagyma | só, bors | 1 kávéskanál őrölt kömény | 50 dkg burgonya | 2 (kezeletlen) citrom | 2 lime

  1. A hús bőrét beirdaljuk, majd a húsos részt a mustárral, zúzott fokhagymával, sóval és borssal, köménnyel bedörzsöljük.
  2. Ezután tepsibe helyezzük, 2 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, majd 140 ºC-os sütőben 120 percig sütjük.
  3. Körülbelül a sütési idő felénél hozzáadjuk a tisztított, felkockázott burgonyát. Az egyik citromot félbevágjuk, a húsra csavarjuk a levét, a többi citrust feldaraboljuk, azt is a krumpli mellé dobjuk, majd tovább sütjük.
  4. Amikor letelt a 120 perc, a sütőt felcsavarjuk 230 ºC-ra, levesszük az alufóliát, és addig sütjük a húst, míg a bőre ropogósra sül (kb. 10 perc).

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
SÜTÉS 120 PERC
KALÓRIA 410 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/09. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.