Gyors zöld leves brokkolival

Gyors, könnyű és egészséges: zöld leves brokkolival

Szeptemberi kedvencünk a brokkoli!

A „zöld rózsákból” készült ételek megosztják az embereket, pedig a brokkoli nagyon egészséges és finom, ajánlott megbarátkozni vele. Adunk hozzá egy jól bevált receptet!

Hozzávalók 4 személyre:

2 gerezd fokhagyma | 1 csokor újhagyma | 5 dkg vaj | 50 dkg brokkoli | só, bors | 10 dkg bébispenót | 1 dl főzőtejszín

  1. Az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott újhagymát megpároljuk a vajon, majd felöntjük 1,5-2 liter vízzel. Mikor felforrt, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk.
  2. Tíz perc főzés után hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett spenótot és a tejszínt is. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Tipp: A levest készíthetjük csirkehússal vagy tésztával is, hogy kiadósabb legyen!

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 193 KCAL/ADAG

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/09. lapszámában jelent meg.