Süssünk Hasselback módra!

Egyszerűen elkészíthető, látványos és finom fogás a svéd eredetű Hasselback-burgonya, aminek a lényege, hogy a zöldséget a feléig-kétharmadáig harmonikaszerűen bevagdossuk, így kívül ropogósra, belül puhára sül. Mindenféle hozzávalóval kombinálható, és ma már nemcsak burgonyát, de más zöldségeket, sőt húsokat is készítenek ilyen módon. Erre hoztunk most egy ínycsiklandó példát.

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg) | 5-6 evőkanál olívaolaj | csipet őrölt, csípős fűszerpaprika | 1-1 evőkanál szárított kakukkfű és oregánó | só, frissen őrölt bors | 20 dkg cukkini | 20 dkg kaliforniai (vagy kápia) paprika | 30 dkg kukorica (konzerv vagy fagyasztott) | 5 dkg vaj

  1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, irdaljuk be 1,5 cm sűrűségben.
  2. Az olívaolajat keverjük össze az őrölt paprikával, kakukkfűvel, az oregánóval. Sózzuk, borsozzuk, alaposan dörzsöljük be a csirkemelleket az olajos keverékkel. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. A szárvégeitől megfosztott cukkinit és a kicsumázott paprikát vágjuk vékony csíkokra, majd egy-egy szeletet dugjunk a beirdalásokba. 230 ºC-ra előmelegített sütőben süssük készre a húst 30 perc alatt.
  4. Közben melegítsük át a kukoricát az olvasztott vajon, enyhén sózzuk meg, végül tálaljuk a készre sült hússal.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 536 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2018/10. lapszámában jelent meg.