Édesburgonyagnocchi diós, gorgonzolás szósszal

Édesburgonyagnocchi diós, gorgonzolás szósszal

Nincs ötleted, hogy mit készíts édesburgonyából? Nagy Tünde furfangos receptjét kicsik és nagyok is imádni fogják!

Manapság már szinte mindenütt beszerezhető az édeskés, narancsszínű édesburgonya, amit az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt érdemes minél többször az asztalra tenni. Mutatunk egy szuper receptet, ami mindenkivel megszerettetheti ezt az igazán nagyszerű, sokoldalú zöldséget!

Hozzávalók 4 személyre:

A gnocchihoz: 60 dkg édesburgonya | 30-35 dkg liszt + a formázáshoz | só | 8 dkg vaj | 10 dkg dió | 10 dkg rukkola
A szószhoz: 4 dl főzőtejszín | 20 dkg gorgonzola sajt | só, frissen őrölt bors

  1. Az édesburgonyát megsikáljuk, sós vízben héjában megfőzzük (mérettől függően kb. 30 perc), meghámozzuk, kihűtjük. Burgonyanyomóval pépesítjük, majd összedolgozzuk a liszttel és a sóval.
  2. Lisztezett felületen kisebb adagokra szedjük a tésztát, és 2 cm átmérőjű rudakat sodrunk belőlük. Késsel kisebb darabokra vágjuk, majd ovális gombócokká formázzuk. Lobogó, sós vízben kifőzzük a gnocchit, mikor feljön a víz felszínére, még 3 percet főzzük, majd leszűrjük.
  3. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, beletesszük a leszűrt gnocchit, átpirítjuk.
  4. Közben a szószhoz felmelegítjük a tejszínt, beleolvasztjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
  5. A diót serpenyőben szárazon megillatosítjuk, felaprítjuk, a felét a szószhoz keverjük. A gnocchit a szósszal kínáljuk, rukkolát és diót szórunk a tetejére.

ELKÉSZÍTÉS 70 PERC
KALÓRIA 1090 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg.