Sütőtökös libaragu petrezselymes gnocchival

Fenséges fogás Márton-napra: sütőtökös libaragu petrezselymes gnocchival

Használjuk ki, hogy novemberben a libás fogásoké a főszerep! Tobai Róbert az idei Márton-napra is mennyei libás fogást alkotott, érdemes kipróbálni!

Közeledik a Márton-nap, amikor a néphagyomány szerint kötelező a libát tartalmazó ételek fogyasztása, hiszen aki ilyenkor nem eszik – a mondás szerint – egész évben éhezik. Rajtunk nem fog múlni, Tobai Róbert szuper, kipróbált receptjét meleg szívvel ajánljuk!

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg vöröshagyma | olaj | 60 dkg kockázott libahús (comb és mell is lehet) | 1 darab paradicsom | só, bors | 2 evőkanál édes csiliszósz | 1 kávéskanál gyömbérpor | 50 dkg sütőtök (tisztított mennyiség)
A körethez: 80 dkg friss gnocchi | 2 evőkanál vaj | 1 csokor petrezselyem

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst és a felkockázott paradicsomot, együtt pirítjuk tovább. Amikor a hús elveszíti nyers színét, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a csiliszószt és a gyömbért, majd pár percig együtt pirítjuk.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd közepes lángon visszapároljuk a hús puhulásáig. (Az elpárolgott vizet mindig pótoljuk, az utolsó felöntésnél annyit adunk hozzá, hogy csak félig lepje el.) Beletesszük a felkockázott tököt, és együtt főzzük készre kb. 15 perc alatt.
  3. A gnocchit kifőzzük lobogó, sós vízben, leszűrjük, majd serpenyőben összeforgatjuk a megolvasztott vajjal és az aprított petrezselyemmel. A ragu mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 1005 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/11. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO november