Mézesfűszeres pufi palacsinta tejszínhabbal

Hétvégi kényeztetés: mézesfűszeres pufi palacsinta tejszínhabbal

Vrábel Kriszta édes reggeli fogását hétvégékre ajánljunk leginkább, de persze jót tesz testnek és léleknek a szürke hétköznapokon is.

Bár nem azt mondjuk, hogy ajánlott minden napot egy jókora szénhidrátbevitellel kezdeni, de néha igenis megérdemlünk egy kis kényeztetést. Mutatunk is ehhez egy tuti palacsintás receptet, aminek a család apraja-nagyja is biztosan örülni fog!

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg liszt | 1 teáskanál sütőpor | csipet só | 2 evőkanál mézeskalácsfűszer | 1 evőkanál porcukor | 5 dkg vaj/margarin | 2 nagy tojás (L-es) | kb. 3 dl tej | olaj a kenéshez | 2 dl hideg habtejszín, habbá verve a tálaláshoz

  1. Keverjük el a lisztet a sütőporral, sóval, a mézeskalácsfűszerrel és a porcukorral. Adjuk hozzá a lágy vajat/margarint, a kettéválasztott tojások sárgáját és a tejet. Keverjük simára a tésztát, hagyjuk állni 10 percet. Ha túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés tejet, hogy folyékony, kanalazható legyen.
  2. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, forgassuk a tésztához, majd evőkanálnyi adagonként süssük készre forró, olajjal vékonyan kikent, tapadásmentes sütőlapon/serpenyőben. Habbá vert tejszínnel tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 601 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2021/11. lapszámában jelent meg.