A halászlé a legtöbb családban elmaradhatatlan karácsonyi fogás, de azért érdemes nyitni az új ízek felé is, és elkészíteni Bereznay Tamás fenséges halételét. A pontyfilé nagy előnye, hogy alig van vele munka, és nagyon hamar elkészül!
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg pontyfilé | 25-30 dkg szeletelt bacon
A körethez: 80 dkg burgonya | 1 csokor petrezselyem | néhány szál kakukkfű | 4 dl tejföl | só, bors
- A pontyfiléket 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, mindegyiket betekerjük egy vagy két szelet baconnel.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
- Közben a körethez a burgonyákat héjában megfőzzük, és lehetőség szerint minél melegebben (amit a kezünk kibír) meghámozzuk. (Így a krumpli jobban magába tudja majd szívni a tejfölt, és finomabb lesz.) Felkarikázzuk, összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, a morzsolt kakukkfűlevelekkel, a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal. Langyosan kínáljuk a megsült halakhoz.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + BURGONYAFŐZÉS
SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 892 KCAL/ADAG
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes