Fenséges főétel karácsonyra: vargányás, gesztenyés kacsamell

Fenséges főétel karácsonyra: vargányás, gesztenyés kacsamell

Az ünnep fényéhez méltó fogást szeretnél készíteni? Próbáld ki Tobai Róbert receptjét!

Kitaláltad már, milyen főétellel leped meg idén karácsonykor a családot? Tobai Róbert isteni kacsahúsos fogást ajánl – sőt, a körethez is remek tippet ad.

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg (4 darab) bőrös, filézett pecsenyekacsamell | só, bors | 4 szál kakukkfű | kevés olaj | 20 dkg vöröshagyma | 50 dkg vargánya (fagyasztott is lehet) | 1 evőkanál mustár | 20 dkg főtt, hámozott gesztenye (készen is kapható) | 2 dl főzőtejszín

  1. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, majd a húsát sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Serpenyőben, kevés olajon, 2-2 perc alatt elősütjük (a bőrös oldalán kezdve), majd tepsibe emelve 200 ºC-ra előmelegített sütőbe tesszük, 8-10 percre.
  2. A tisztított vöröshagymát félkarikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott vargányát, a mustárt, és együtt pirítjuk pár percig. A feldarabolt gesztenyét is hozzáadjuk, és tovább pirítjuk 5 percig.
  3. Felöntjük a tejszínnel, és pár perc alatt összeforraljuk. A felszeletelt kacsát gombaraguval tálaljuk, főtt rizst kínálunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 670 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/12. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO december