Ha szívesen fokoznád édes finomságokkal az ünnep hangulatát, Urbán Gábor desszertjével biztos, hogy nagy sikert aratsz majd!

Ha látványos, könnyen díszíthető süteményt keresel karácsonyra, ne is nézelődj tovább! Készítsd el az alábbi alagutat, azzal dekorálhatod a tetejét, amivel kedved tartja, ráadásul a teletömött hűtőben sem foglal akkora helyet, mint egy nagy torta!

Hozzávalók 10-12 szelethez

A piskótához: 3 tojás | 6 dkg cukor | 1 teáskanál sütőpor | 7,5 dkg liszt
A töltelékhez: 25 dkg túró | 7,5 dkg cukor | 1 (kezeletlen) citrom leve és reszelt héja | 4 dl hideg habtejszín | 1 teáskanál zselatin | 2 darab narancs
A díszítéshez: 2 (kezeletlen) narancs

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát kb. 30×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, 170 ºC-ra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.
  3. A piskótából 3 akkora lapot vágunk, hogy az alagútformába megfelelő legyen. (A legszélesebb lesz a lezáró rész, a legkeskenyebb kerül a forma aljára, a harmadik az alagút közepére.)
  4. Az alagútformát (kenyérformát) kibéleljük frissen tartó fóliával. A forma alját és oldalát a díszítéshez a vékonyan szeletelt naranccsal kirakjuk.
  5. A krémhez a túrót, a cukrot, a citrom levét és héját összeforgatjuk, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, a fél dl hideg vízben megduzzasztott, és (mikróban) forróra melegített zselatint, végül az apróra kockázott narancsot.
  6. A krémet a naranccsal kirakott formába rétegezzük a két kisebb piskótalappal, a harmadik, legnagyobb lappal pedig befedjük.
  7. Hűtőbe tesszük dermedni néhány órára, tálalás előtt kiborítjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 6-8 PERC
KALÓRIA 217 KCAL/SZELET

Fotó: Körmendi Imre
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2024/02. lapszámában jelent meg.
A magazint keresd az újságárusoknál!

Nők Lapja Konyha Desszert