Káposztás, kolbászos tekercs leveles tésztából

Gyors, egyszerű és finom: káposztás, kolbászos tekercs leveles tésztából

Gyorsan szeretnél valami finomat készíteni? A leveles tészta igazi jolly joker!

Könnyen és gyorsan akarsz látványos desszertet vagy sós vendégváró falatokat készíteni? Kapj elő egy tekercs leveles tésztát, és süsd meg Vrábel Kriszta finomságát!

Hozzávalók 20 darabhoz:

50 dkg fehér édeskáposzta | 2 evőkanál olaj | só, frissen őrölt bors | 2-3 evőkanál 10%-os ételecet | 1 rúd (27,5 dkg) friss leveles tészta | 20 darab (kb. 40 dkg) mini grillkolbász | 2 evőkanál mustár | 1 tojás a kenéshez | 4-5 evőkanál lenmag vagy szezámmag

  1. A káposztát késsel szeljük fel egészen vékonyra, vagy reszeljük le káposztareszelőn.
  2. Lábosban hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a káposztát, sózzuk, borsozzuk, öntsünk alá 1 dl vizet. Öntsük hozzá az ecetet, és kezdjük el lassan párolni. Fél óra alatt pároljuk puhára, néha keverjük meg, pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  3. Tekerjük ki a leveles tésztát, vágjunk belőle 20 kis téglalapot, kenjük meg őket vékonyan mustárral, kanalazzunk rájuk 1-1 kis kupac párolt káposztát. Ezt oszlassuk szét egyenletesen, majd tegyünk rá nyersen 1-1 grillkolbászt.
  4. Tekerjük fel, kenjük meg a tekercseket a felvert tojással, szórjuk meg lenmaggal, és tegyünk sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 20-25 perc alatt 200 ºC-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PÁROLÁS, SÜTÉS
KALÓRIA 135 KCAL/DARAB

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert 2024/02. lapszámában jelent meg.
A magazint keresd az újságárusoknál!

Nők Lapja Konyha Desszert