A hazánkban megszokottnak számító barna lencse mellett ma már rengeteg helyen kaphatók a különlegesebbnek számító vörös, zöld (puy-i) vagy fekete (beluga) fajták, érdemes kísérletezni velük. Mi most vörös lencsét használtunk, reméljük, ettől is ugyanolyan szépek és gazdagok leszünk, mint a bevált klasszikustól!
Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 50 dkg pulykamellfilé | só, frissen őrölt bors | 1 gerezd fokhagyma | 20 dkg vörös lencse | 1-1 teáskanál szárított bazsalikom és kakukkfű | 5 dl kókusztej | 30 dkg sütőtök (pucolt mennyiség) | 1 citrom leve | 30 dkg bulgur
- A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk az olajon, majd körbepirítjuk rajta a felkockázott pulykamellet, sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát ráreszeljük, rászórjuk a vörös lencsét, a bazsalikomot és a kakukkfüvet is, majd felöntjük a kókusztejjel. Puhára főzzük 10-15 perc alatt.
- A főzés vége előtt 5 perccel beledobjuk a felkockázott sütőtököt, és puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
- Közben kétszeres mennyiségű sós vízbe öntjük a bulgurt, és közepes lángon addig főzzük, amíg megdagad. Ezzel tálaljuk a zöldséges pulykaragut.
Tipp: a kókusztejet helyettesíthetjük főzőtejszínnel is!
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 924 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Nagy Tünde