A legjobb téli vacsora: sült csirkecomb camembert-es mini burgonyával

A legjobb téli vacsora: sült csirkecomb camembert-es mini burgonyával

Vigh Krisztina remek receptje bombabiztos választás lehet a hideg, téli estéken.

Kicsik és nagyok egyaránt imádják a sütőben, héjában sült krumplit, amit ezerféleképpen variálhatunk, elkészíthetjük húsos és vega változatban egyaránt. Adunk egy tuti ötletet arra az esetre, ha húsos fogásra vágyna a család! 

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb | só| 4 gerezd fokhagyma | olaj | 1 kg kis szemű burgonya | 40 dkg camembert sajt

  1. A húst megsózzuk, a bőr alatt bedörzsöljük a megpucolt, lereszelt fokhagymával. Tepsibe helyezzük, mellétesszük az alaposan megmosott kis szemű burgonyát, meglocsoljuk olajjal. 200 ºC-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. (Aki szeretné, lefedheti alufóliával, de nem muszáj.) Ekkor kivesszük a tepsit, és egy pohár aljával laposra nyomjuk a krumplikat.
  2. A szétnyomott krumplikat megsózzuk, megkenjük olajjal. A sajtot felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk. Minden kis krumplira teszünk egy-egy kis darab sajtot, majd visszatoljuk a sütőbe további 20 percre (ekkor már mindenképpen fólia nélkül). A megpirult combokat a sajtos krumplival tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 789 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vigh Krisztina

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. lapszámában jelent meg.