Kacsamell csiliszószos édesburgonyával, cukkinivel sütve

Hagyd, hogy a sütő dolgozzon helyetted! – Kacsamell csiliszószos édesburgonyával, cukkinivel sütve

Gyors, egyszerű, mégis finom és egészséges – imádjuk a zöldségágyon sült húsokat!

A sietős konyhatündérek legjobb barátja lehet Tobai Róbert új receptje: a feldarabolt, befűszerezett zöldségekre helyezünk egy kis húst, és együtt betoljuk őket a felforrósított sütőbe. A végeredmény mennyei, egészséges ebéd vagy vacsora lesz!

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab bőrös kacsamellfilé | só, bors | 50 dkg édesburgonya | 30 dkg cukkini | 1 kávéskanál kakukkfű | 2 evőkanál édes csiliszósz | 1 gerezd fokhagyma | olaj

  1. A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsos részt sózzuk, borsozzuk.
  2. Az édesburgonyát meghámozzuk, szeletekre vágjuk. A cukkini végeit eltávolítjuk, a többit felkarikázzuk. A zöldségeket megsózzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd az édes csiliszósszal és a zúzott fokhagymával összeforgatjuk. Kevés olajjal meglocsoljuk.
  3. Tepsibe terítjük a zöldségeket. Ráhelyezzük a kacsamelleket, alufóliával lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10 percet.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 649 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO január