heti menü

Jó, de mi legyen az ebéd? Heti menü: 01. 27. – 02. 02.

Neked is sokszor nyűg a főzés, hát még annak kitalálása, mit főzz aznap? Kérdésedre, miszerint mi is legyen az ebéd vagy vacsora, leggyakrabban a „nem tudom”, a „valami”, a „nekem mindegy” és az „amit te gondolsz” a válasz? Ötletekkel segítünk, hogy legalább az agyalós részt meg lehessen spórolni. Olcsó és finom ételek tökkel, almával, céklával és egyéb szezonális hozzávalókkal.

Van otthon ez is-az is, az ember mégse tudja, mit is kéne főzni. Ismerős, ugye? Mintha mindig ugyanaz a néhány étel lenne műsoron. A többiek pedig hiába unják épp úgy, mint te, semmilyen jobb ötlettel nem állnak elő. Most jövünk mi!

Íme, egy egyszerű és szezonális ételekből álló lista, amiben mindenki talál kedvére valót! Hát még az, aki hozzám hasonlóan neki nem állna kétszer főzni egy nap, és biztosan nem főz hétköznap levest – és másodikat sem. Nekik több mint egy hétre elég lehet az inspiráció!
Figyelem: recepteket most csak a linkek alatt közlünk, a lényeg a közös ötletelés, és hogy rászokjunk a tervezésre, amivel kapcsolatban korábban már adtunk ötleteket.
Na de lássuk végre az e heti ajánlatot!

Hétfő:

Kedd:

  • reggeli: császármorzsa
  • ebéd: almaleves, zöldborsós májragu
  • vacsora: lencsesaláta

Szerda:

heti-menu-01-27-02-02

Az olcsó, de mégis finom heti menü kulcsa a tervezésben rejlik! (Fotó: Getty Images)

Csütörtök:

  • reggeli: tökös rántotta, saláta
  • ebéd: tojásleves, zöldséglasagne
  • vacsora: spenótos tészta

Péntek:

  • reggeli: bundás kenyér
  • ebéd: burgonyakrémleves, rántott karfiol
  • vacsora: Waldorf saláta pirítóssal

Szombat:

Vasárnap:

Jó étvágyat kívánunk mindenkinek!

Kapcsolódó: A korábbi heti menük ide kattintva érhetők el.

Kiemelt kép: Getty Images