Dobd fel a hétvégét egy pazar csokoládés desszerttel!

Egy ködös, hideg téli napon a legjobb lélekmelegítő lehet a csokoládé – Nagy Tünde isteni desszertet alkotott belőle, garantált hangulatjavítóként működik. 

Hozzávalók egy kb. 25×30 cm-es tepsihez:

A tésztához: 30 dkg étcsokoládé | 20 dkg vaj/margarin | 15 dkg barna nádcukor | 5 tojás | 10 dkg liszt | 3 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 dl presszókávé | 1 teáskanál sütőpor
A krémhez: 4 dl tej | 1 dl presszókávé | 12 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 50 dkg mascarpone | 3-4 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor

  1. A tésztához a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk a vajjal/margarinnal és a cukorral. Levesszük a gőzről, hozzákeverjük az egész tojásokat, a lisztet, a kakaóport, a kávét és a sütőport. Simára keverjük a masszát.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 25×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. (Ha ilyenkor tűpróbát végzünk, még ragacsos lesz a tű, de ne süssük tovább, mert akkor kiszáradhat.) Hagyjuk kihűlni.
  3. A krémhez 3 dl tejet és a kávét felforraljuk a cukorral, majd besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral. Amikor langyosra hűlt, robotgéppel kihabosítjuk a mascarponéval.
  4. Egyenletesen a brownie tetejére kenjük, a kakaóporral megszórjuk, és hűtőben egy éjszakát hűtjük.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 25 PERC
KALÓRIA 6234 KCAL/EGÉSZ ADAG

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/01. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO január