Akár gyümölcsös, akár mákos vagy túrós verzióról van szó, a rétes örök favorit. Urbán Gábor ellenállhatatlan desszertet mutat, amivel garantáltan a feldobhatod a hideg, téli napokat. Tekerésre fel!
Hozzávalók 27 darabhoz:
A rolóhoz: 1 csomag (9 lap) réteslap | kb. 8 dkg vaj a kenéshez
A töltelékhez: 1 evőkanál vaj | 1 evőkanál cukor | 20 dkg hámozott, reszelt alma (pl. idared) | 4 dl hideg habtejszín | 1 kávéskanál őrölt fahéj
A díszítéshez: 5 dkg darált dió | porcukor
- A töltelékhez a reszelt almát serpenyőben, a vajon a cukorral szárazra karamellizáljuk (tűnjön el róla minden nedvesség), majd hagyjuk kihűlni.
- A réteslapok egyik oldalát megkenjük olvasztott vajjal, 3-3 darabot összefogunk, majd az így kapott 3 téglalapot 9 darab egyforma négyzetre felvágjuk. (Összesen 27 darab négyzetet kapunk.)
- A négyzetek mindkét oldalát megkenjük vajjal, és vajjal megkent habrolócsőre tekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
- A 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen levesszük a rétesrolót a csőről, úgy hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a sült almát és a fahéjat. Habzsákba töltjük, megtöltjük vele a rolókat, majd darált dióba nyomjuk a két végüket. Tálalás előtt porcukorral díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 140 KCAL/DARAB
Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes