Könnyű vacsoraként vagy első fogásként egyaránt ajánljuk Nagy Tünde alábbi vöröslencse-krémlevesét, amely télen is könnyen beszerezhető, illetve szezonális alapanyagokból áll.
Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez: 1 fej vöröshagyma | 2 szál sárgarépa | 3 evőkanál olaj | 1 gerezd fokhagyma | 30 dkg vöröslencse | só, frissen őrölt bors | 2 dl narancslé
A feltéthez: 1 szál sárgarépa | 3 szál újhagyma | fél salátacukkini | 1 nagy csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)
- A leveshez a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. Egy előmelegített lábasba öntjük az olajat, majd megpároljuk rajta a hagymát.
- Hozzáadjuk a répát, belereszeljük a fokhagymát, ráöntjük a lencsét. Felöntjük 1 liter vízzel, puhára főzzük a lencsét. Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk, narancslével ízesítjük.
- A feltéthez a répát, újhagymát és cukkinit vékony csíkokra vágjuk, ezzel tálaljuk a levest. Aprított koriandert szórunk a tetejére.
Elkészítés: 35 perc
Kalória: 374 KCAL/adag
Recept és fotó: Nagy Tünde