Melengető finomság: vöröslencse-krémleves ropogós zöldségcsíkokkal

Melengető finomság: vöröslencse-krémleves ropogós zöldségcsíkokkal

Ebben a hidegben neked is jól esne valami melengető és könnyű, de tápláló finomság? Nagy Tünde receptje garantáltan a család kedvence lesz!

Könnyű vacsoraként vagy első fogásként egyaránt ajánljuk Nagy Tünde alábbi vöröslencse-krémlevesét, amely télen is könnyen beszerezhető, illetve szezonális alapanyagokból áll.

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez: 1 fej vöröshagyma | 2 szál sárgarépa | 3 evőkanál olaj | 1 gerezd fokhagyma | 30 dkg vöröslencse | só, frissen őrölt bors | 2 dl narancslé
A feltéthez: 1 szál sárgarépa | 3 szál újhagyma | fél salátacukkini | 1 nagy csokor koriander (helyettesíthető petrezselyemmel)

  1. A leveshez a vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk. Egy előmelegített lábasba öntjük az olajat, majd megpároljuk rajta a hagymát.
  2. Hozzáadjuk a répát, belereszeljük a fokhagymát, ráöntjük a lencsét. Felöntjük 1 liter vízzel, puhára főzzük a lencsét. Botmixerrel pürésítjük, majd sózzuk, borsozzuk, narancslével ízesítjük.
  3. A feltéthez a répát, újhagymát és cukkinit vékony csíkokra vágjuk, ezzel tálaljuk a levest. Aprított koriandert szórunk a tetejére.

Elkészítés: 35 perc
Kalória: 374 KCAL/adag

Recept és fotó: Nagy Tünde

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2016/02. lapszámában jelent meg.