Nincs ötleted, milyen ebéddel rukkolj elő hétvégén? Garantáljuk, hogy Tobai Róbert húsos receptje bombabiztos választás!

A natúr vagy görög joghurt nemcsak desszertekhez, hanem húsételekhez is remekül használható alapanyag, mutatunk is hozzá egy isteni csirkés fogást.

Hozzávalók 4 személyre:

4 fél (kb. 80 dkg) csirkemellfilé | só, bors | olaj | 1 kg natúr görög joghurt | 2 gerezd fokhagyma | 1 csokor petrezselyem | 8 szelet (kb. 15 dkg) cheddar sajt

  1. A csirkemelleket lapjában kettévágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd megsózzuk, és serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt elősütjük. A szeleteket tepsibe tesszük.
  2. A joghurtot a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal összekeverjük, a húsok tetejére halmozzuk, a szeletelt sajttal beborítjuk.
  3. 220 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben 5 percig sütjük, utána tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 551 KCAL/ADAG

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO március 2025