Az édességehetnék a különféle diétákat követőket sem „kíméli”, ezért Vrábel Kriszta pillanatok alatt összedobható „mentes” finomságot ajánl.
Hozzávalók 4-6 adaghoz:
2 tojás | 10 dkg cukornak megfelelő kristályos édesítőszer (pl. eritrit, nyírfacukor) | 2 dkg laktózmentes margarin | 20 dkg kókuszreszelék | 1 (kezeletlen) narancs | csipet só
- Az egész tojásokat verjük fehéredésig az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a lágy margarint, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a narancs kifacsart levét és reszelt héját, illetve a csipet sót.
- Dolgozzuk össze a tésztát (sűrű masszát kapunk), lapogassuk szilikonos formába (pl. madeleine formába vagy kb. 4 cm átmérőjű formába), esetleg két kiskanál segítségével formázzunk kis gömböket belőle sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC · SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 265 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta