Kókuszos-narancsos sütemény

Kókuszos-narancsos sütemény (laktóz- és gluténmentes, szénhidrátcsökkentett)

Egészséges, finom és villámgyors.

Az édességehetnék a különféle diétákat követőket sem „kíméli”, ezért Vrábel Kriszta pillanatok alatt összedobható „mentes” finomságot ajánl.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

2 tojás | 10 dkg cukornak megfelelő kristályos édesítőszer (pl. eritrit, nyírfacukor) | 2 dkg laktózmentes margarin | 20 dkg kókuszreszelék | 1 (kezeletlen) narancs | csipet só

  1. Az egész tojásokat verjük fehéredésig az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a lágy margarint, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a narancs kifacsart levét és reszelt héját, illetve a csipet sót.
  2. Dolgozzuk össze a tésztát (sűrű masszát kapunk), lapogassuk szilikonos formába (pl. madeleine formába vagy kb. 4 cm átmérőjű formába), esetleg két kiskanál segítségével formázzunk kis gömböket belőle sütőpapírral bélelt sütőlemezre. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC · SÜTÉS 20-25 PERC
KALÓRIA 265 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában (2019/02.) jelent meg.