Limoncellós, citromos tiramisuszelet 

Frissítő tavaszias desszert: Limoncellós, citromos tiramisuszelet 

Dobd fel a hétvégét Urbán Gábor mennyei desszertjével!

Könnyű, fanyar ízvilágú, tavaszias süteményt keresel? Készítsd el Urbán Gábor isteni citromos desszertjét, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók 12-15 szelethez:

A piskótához: 20 dkg babapiskóta | 2 dl limoncello likőr
A krémhez: 4 dl citromlé (frissen facsart vagy legalább 50%-os) | 10 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 50 dkg mascarpone | fél dl limoncello likőr | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja
A tetejére: 1 dl citromlé (frissen facsart vagy legalább 50%-os) | 5 dkg cukor | 3 dkg keményítő | 1 evőkanál vaj | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja

  1. A krémhez 3 dl citromlevet felforralunk a cukorral, és besűrítjük a maradék 1 dl citromlében elkevert vaníliás pudingporral. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a mascarponét, a limoncellót és a citromhéjat.
  2. A babapiskótákat limoncellóba mártjuk, majd egy magasabb falú kerámiatálba rétegezzük a krémmel: alulra babapiskóta kerül, rá a krém fele, újabb réteg babapiskóta, majd lezárjuk a krém másik felével.
  3. A tetejére a citromlevet 1 dl vízzel és a cukorral forrásig hevítjük, majd az 1 dl vízben elkevert keményítővel besűrítjük, végül belekeverjük a vajat és a reszelt citromhéjat is.
  4. Hagyjuk kihűlni kicsit, majd egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Felkockázva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 234 KCAL/SZELET

Fotó: Acsai Miklós
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.