Előrukkolnál valami izgalmas újdonsággal a húsvéti ebéden? Tobai Róbert mennyei kacsamelles fogásával az egész családot lenyűgözheted majd!
Hozzávalók 4 személyre:
4 evőkanál méz | 4 evőkanál ketchup | 1 teáskanál magos mustár | 10 levél bazsalikom | 4 fél pecsenyekacsamell | só, bors | 1 kávéskanál őrölt gyömbér | 1 teáskanál morzsolt majoránna
- A mézet összekeverjük a ketchuppel és a mustárral, majd hozzáadjuk az aprított bazsalikomot.
- A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húsos oldalát besózzuk, majd gyömbérrel és majoránnával megszórjuk.
- Serpenyőben minden oldalát a bőrös felén kezdve 6-6 percig sütjük, majd a húsos oldalát megkenjük a mézes-mustáros keverék felével. 3 percig hagyjuk pihenni. (Süthetjük 2-2 percig serpenyőben, majd 8-10 percig 200 °C-ra előmelegített sütőben is, hogy rózsaszín legyen.)
- Felszeletelve tálaljuk, héjában sült burgonyát kínálunk mellé, rálocsoljuk a maradék mézes-mustáros keveréket.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 439 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes