Fűszeres kacsamell mézes, mustáros, bazsalikomos mázzal

Pazar főfogás az ünnepi asztalra: Fűszeres kacsamell mézes, mustáros, bazsalikomos mázzal

Az olyan elegáns és ínycsiklandó alapanyagokkal, mint amilyen a kacsamell is, szinte gyerekjáték lesz különlegessé varázsolni az ünnepi ebédet.

Előrukkolnál valami izgalmas újdonsággal a húsvéti ebéden? Tobai Róbert mennyei kacsamelles fogásával az egész családot lenyűgözheted majd! 

Hozzávalók 4 személyre:

4 evőkanál méz | 4 evőkanál ketchup | 1 teáskanál magos mustár | 10 levél bazsalikom | 4 fél pecsenyekacsamell | só, bors | 1 kávéskanál őrölt gyömbér | 1 teáskanál morzsolt majoránna

  1. A mézet összekeverjük a ketchuppel és a mustárral, majd hozzáadjuk az aprított bazsalikomot.
  2. A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húsos oldalát besózzuk, majd gyömbérrel és majoránnával megszórjuk.
  3. Serpenyőben minden oldalát a bőrös felén kezdve 6-6 percig sütjük, majd a húsos oldalát megkenjük a mézes-mustáros keverék felével. 3 percig hagyjuk pihenni. (Süthetjük 2-2 percig serpenyőben, majd 8-10 percig 200 °C-ra előmelegített sütőben is, hogy rózsaszín legyen.)
  4. Felszeletelve tálaljuk, héjában sült burgonyát kínálunk mellé, rálocsoljuk a maradék mézes-mustáros keveréket.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 439 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/04. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.